Takk for at du reiser kollektivt!

Publisert: 25.09.2017 Oppdatert: 26.09.2017

Langt flere enn vanlig brukte kollektivtransport, sykkel eller beina under VM.


Her står noen av ekstrabussene klare til å frakte VM-publikum hjem søndag ettermiddag. Foto: Skyss

Vi har tidenes fest bak oss. Sykkel-VM i Bergen mer enn innfridde forventningene på forhånd, og til og med været viste seg fra godsiden. 

I Skyss har vi jobbet lenge med å forberede kollektivtransporten til disse intense dagene. Med mange stengte gater og løypetraseer, ble det utfordrende for operatørselskapene og sjåførene, og ikke minst for deg som passasjer. Du som skulle til og fra jobb, se på VM eller har hatt andre ærend under VM, har måtte forholde deg til endringene i veinettet, som gjerne har forandret seg flere ganger underveis i sykkel-VM. Og hele uken har det vært svært mange mennesker i byen og langs løypene.

Det er anslått at det var 100 000 mennesker i sentrum siste VM-dagen, og mange skulle hjem ved hjelp av kollektivtransport. Bare på Bergen busstasjon var det på det meste 11 000 mennesker etter målgang denne dagen. 

– Vi vil gjerne rette en takk til alle for en nydelig VM-uke. Spesiell takk til alle dere som har reist kollektivt med oss og vært tålmodige og fleksible. Vi i Skyss vil også takke alle operatørene våre som har vært fleksible og sørget for ekstra busser, båter og sjåfører i tillegg til avvikling av ordinær rutetrafikk. Takk for stor innsats, proaktivitet og fleksibilitet fra operatørene og alle ansatte om bord på busser, båter og Bybanen – uten dere hadde vi ikke klart å gjennomføre dette, sier salgs- og markedssjef Hanne Alver Krum.