Bli med på Europeisk mobilitetsuke

Publisert: 12.09.2016 Oppdatert: 12.09.2016

Det nærmer seg mobilitetsuken og i Bergen blir den markert på mange ulike vis. Årets tema er «Reis smart. Det lønner seg.» Mobilitetsuken markeres i cirka 1600 byer over hele Europa.

Passasjerer på mobilitetsdagen 2015

Miljøvennlige reiser gjør godt for lommeboken din, luften du puster inn og kroppen din. Fordelene med miljøvennlige reiser er mange. Kan du bytte ut noen bilreiser med sykkel eller buss? Eller kan du av og til gå i stedet for å kjøre? Sammen kan vi gjøre Bergen til en enda bedre by!

Mobilitetsuken arrangeres av Bergen kommune i samarbeid med Statens vegvesen, Hordaland fylkeskommune og Skyss.

Uken åpner fredag 16. september med overraskelser til gående, syklende og kollektivreisende i Bergen sentrum. Følg med ved Småpudden, Nonnestien og Musikkpaviljongen mellom klokken 0730 og 0900. 

Åpningsdagen er også "Parking day" eller "Park(erings)dag, og rundt i sentrum vil du kunne oppleve kunst og aktiviteter på parkeringsplasser.

Her er hovedtemaene for hver dag i uken:

Lørdag 17. september: Opplev byen uten biler!

Denne lørdagen arrangeres Bilfridag mellom klokken 1100 og 1500. Det blir en innholdsrik familiedag i området rundt Vaskerelven/Veiten/Øvre Ole Bullsplass, og store og små får boltre seg i de bilfrie gatene med masse aktiviteter og moro.

Busstrafikken kjøres som normalt, med unntak av på linje 11. Se endringene for linje 11 her

Kart  og informasjon om hvilke gater som stenges finner du her

Søndag 18. september: Ta beina fatt!

Mandag 19. september: Gratis sykkelservice til folket

Tirsdag 20. september: Kjør kollektivt

På kollektivdagen blir du oppfordret til å la bilen stå og kjøre kollektivt til skole, jobb og gjøremål. Og noen av kollektivpassasjerene kan smile ekstra bredt denne dagen!

Onsdag 21. september: Bli med på verdensrekordforsøk!

Sammen med Norsk institutt for samkjøring (NIFS) gjør Bergen et verdensrekordforsøk på samkjøring onsdag 21. september. Avtal med kollegaen eller naboen og registrer deg i samkjøringsappen Carma eller HentMeg for å delta!

Hos Bergensprogrammet kan du lese hele programmet for uken