Bybanen mot Flesland offisielt åpnet

Publisert: 21.04.2017 Oppdatert: 21.04.2017

Fredag var det høytidelig åpning av Bybanen til Bergen lufthavn Flesland. Lørdag 22. april er den åpen for alle reisende og da kan du reise hele veien fra Bergen sentrum til Bergen lufthavn med Bybanen. Dette er siste del av Bybanens byggjetrinn 3. 


Den nye bybaneperrongen på Bergen lufthavn var full av feststemte mennesker. Foto: Hordaland fylkeskommune

Til stede på åpningen på Bergen lufthavn var blant andre fungerende fylkesordfører Pål Kårbø, lufthavndirektør Aslak Sverderup og byråd Anna Elisa Tryti. 

– Flesland er den viktigste porten mot resten av landet og utlandet og åpningen i dag av den siste biten til Flesland markerer fullføringen av Bybanen mot sør, sa Tryti i talen sin og hun gratulerte alle med dagen. 

Pål Kårbø var med å klippe snoren. Han la vekt på at 9000 bosteder og 13 000 arbeidsplasser får et høykvalitets kollektivtilbud innen 600 meter.

– Jeg er stolt over hva vi har fått til på så kort tid, slo han fast.

Festdagen ble markert med musikalske innslag og alle fikk se den splitter nye perrongen på den nye terminalen. Da Bybanen kom sigende inn på perrongen blinket det heftig i mobilene til gjestene. Øyeblikket skulle foreviges. Selve flyterminalen vil bli åpnet 17. august i år, så foreløpig må de reisene gå fra/ til den gamle terminalen til den nye for å ta Bybanen. En gåtur på 4-5 minutter, mesteparten under tak. 


Lufthavndirektør Aslak Sverderup, fungerende fylkesordfører Pål Kårbø og byråd Anna Elisa Tryti var sammen om
snorklippingen. Foto: Hordaland fylkeskommune.

Salgs- og markedssjef i Skyss Hanne Alver Krum ser dette som en milepæl.

– Vi har sett fram til denne dagen, det er en viktig milepæl at bergensere og tilreisende nå kan ta Bybanen hele veien til flyplassen. Dette blir en svært rimelig reisemåte til og fra flyplassen. Dessuten er Bybanen svært punktlig, noe som jo er et viktig moment når du skal rekke et fly. For oss i Skyss er det imidlertid også viktig å understreke at Bybanen ikke primært er et flytog, men er til for alle dem som hver dag reiser på ulike deler av strekningen mellom Byparken og Bergen lufthavn, sier hun.

Turen fra Bergen sentrum til Bergen lufthavn vil ta 45 minutter. Foruten endestoppet på Bergen lufthavn, blir det også et stopp på Kokstadflaten. Dagens driftsdøgn for Bybanen blir videreført, og alle avganger starter og slutter på flyplassen. Lørdagstilbudet blir noe forbedret. Busslinjen 1F som har gått mellom Birkelandsskiftet og flyplassen i påvente av at Bybanen skulle åpne, blir fjernet. 

Her kan du lese alle detaljene om rutetilbudet fra 22. april 

Her er rutetabellen for Bybanen som gjelder fra 22. april